Öreg Halász Fogadó
2534 Tát, Fő út 2.

Recepció, asztalfoglalás:

+36 30 889-8740

Covid-19 tajekoztato

COVID-19 tájékoztató

Kedves Vendégeink!

 

Az Önök egészségének védelme és biztonságos kikapcsolódása kiemelten fontos a számunkra, ezért fogadónk üzemelési rendjét a Magyar Turisztikai Ügynökség COVID-19 kézikönyve, valamint magyar és nemzetközi szakmai szervezetek ajánlása alapján a legnagyobb körültekintéssel és alapossággal állítottuk össze.

 

A fogadó 2021. január és szeptember között zajló, teljes körű felújítása alkalmával a legmodernebb technológiát képviselő Rosenberg Hungária Kft. által forgalmazott légkezelő és- légfertőtlenítő termékek beépítésével alakítottuk ki légkezelő rendszerünket.

chuttersnap-176806-unsplash.jpg

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

  • A fogadó vezetősége folyamatosan figyelemmel kíséri a hatósági előírásokat, rendelkezéseket, illetve az egészségügyi szervezetek ajánlásait, melyeket azonnal a gyakorlatban is alkalmazunk.

 

  • Vezető munkatársaink folyamatosan ellenőrzik a higiéniai előírások maximális betartását.

 

  • A fogadó személyzetét teljes körűen kiképeztük a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról és teendőkről.

 

  • Fogadónk nem fogad olyan vendéget, akinél a koronavírus betegség gyanúja felmerülhet. Amennyiben fogadónkban történő tartózkodás ideje alatt merül fel a COVID-19 fertőzés gyanúja, megkérjük kedves vendégeinket, hogy maradjanak a szobájukban és értesítsék a recepciót, akik azonnal intézkednek.
  • A fogadó recepcióján érintésmentes hőmérő áll rendelkezésre, melyet igény és szükség esetén kötelező használni.

 

  • Biztosítjuk a megfelelő fizikai távolságtartást, hogy legalább 1,5 m távolság legyen megtartható a vendégek illetve kollégák között.

 

  • A közösségi terekben, az étteremben és a teraszokon elhelyezett bútorok között megnöveltük a távolságot.

 

  • A készpénz kímélő fizetést részesítjük előnyben: bankkártya, átutalás és szobaszámla.

 

  • A közösségi terekben (recepció, drinkbár, étterem, szállodai emeletek) hiteles tanúsítvánnyal rendelkező, hatékony, a bőr számára kímélő hatású, vírusölő hatású kézfertőtlenítő automatákat helyeztünk ki, melyet vendégeink korlátlanul használhatnak.

 

  • Minden kollégánk munkába állás előtt kötelező hőmérésen esik át, 37,5 C foknál magasabb testhőmérséklet esetén nem kezdheti meg a műszakot.
IMG_9198

KÖZÖSSÉGI TEREK, MOSDÓK

  • A felújítás során a főbb bejáratoknál automata ajtókat építettünk be.

 

  • Az étterem és a kávézó főbejáratánál Kleenfan technológiára épülő fertőtlenítő légfüggönyök kerültek beszerelésre, melyek segítenek szinte minden organizmus (vírusok, baktériumok vagy szennyező részecskék) számának csökkentésében és inaktiválásában. A Kleenfan technológia lényege, hogy titán-dioxid réteggel vonja be a levegőt mozgató ventilátor járókerekét, majd a levegőt ultraibolya led által kibocsátott fénnyel világítja meg, így a rendszer inaktiválja a környezetben jelenlévő patogén organizmusokat. Ez a légfertőtlenítő és légtisztító rendszer ártalmatlan az emberre, de hatékony a fertőzések ellen.

 

  • A földszinten lévő közösségi mosdók ajtónyitó gomb segítségével nyithatók, melyeket kollégáink kétóránként vírusölő hatású fertőtlenítő szerrel kezelnek.

 

  • A mosdókban érintésmentesen, érzékelők segítségével hozhatók működésbe a csaptelepek.  Az Intuition™ szenzorral felszerelt Tork Matic® tekercses kéztörlő adagoló és folyékonyszappan-adagoló megfelelő kézhigiéniát biztosít minden vendég számára. A gyakran használt területeket legalább kétóránként fertőtlenítjük.

 

  • A pultok, korlátok és bútorok fertőtlenítését naponta több alkalommal elvégezzük. A gyakran érintett területeket legalább kétóránként vírusölő hatású szerekkel fertőtlenítjük (kilincsek, korlátok, kapcsolók, karfák, stb.)
calculator-clipboard-coffee-cup-1001763.jpg

FRONT OFFICE

  • A recepció munkatársai figyelemmel kísérik a vendégek egészségi állapotát is. Bármilyen tünetet mutató vendég esetében intézkednek, a vendéget elkülönítetten a szobájában tartják és azonnali orvosi ügyeletet hívnak hozzá.

 

  • A recepción érintésmentes lázmérő áll rendelkezésre, melyet vendégkérésre, vagy szükség esetén is lehet használni.

 

  • A recepción minden vendég által használt tárgyat (toll, szobakulcs, stb.) használat előtt és után is vírusölő hatású fertőtlenítőszerrel fertőtlenítjük.
IMG_9192

HOUSEKEEPING

  • A fogadó egész területén speciális, hiteles tanúsításokkal rendelkező vírusölő fertőtlenítő tisztító- és fertőtlenítőszereket használunk, melyek hatékonyak és biztonságosak vendégeink számára.

 

  • A takarító személyzet minden szobába lépés előtt külön alkoholos kézfertőtlenítést végez. Takarítás közben minden szobát kiszellőztetünk, takarítást követően pedig ózonos légfertőtlenítést végzünk. Az eljárás végén az ózon visszabomlik oxigénné, így semmilyen káros anyag nem marad a levegőben.

 

  • A vendégszobákat 12 órán át „pihentetjük” a következő vendég érkezése előtt.

 

  • A szobákban gyakran érintett felületek vírusölő hatású fertőtlenítését naponta alaposan elvégezzük: ajtónyitó fogantyú/ kilincs, lámpakapcsoló, szekrény-fióknyitó fogantyúk, TV-távirányító, asztal, éjjeliszekrény, mosdókagyló és csaptelep, zuhanycsap, szappanadagoló, WC-öblítő fogantyú. A szobában található eszközök mosogatás utáni eltörléséhez eldobható papírtörlőt használunk.

 

  • A szennyes és tiszta textíliát elkülönítve gyűjtjük és tároljuk. A tiszta textíliát csak a vendégszoba kitakarítását követően visszük be a szobába. A textília mosatása a fogadó saját mosodájában történik, ahol a szennyes és tiszta textíliákat elkülönítve tároljuk.
IMG_9199

ÉTTEREM ÉS TERASZ

  • Az étterem bejáratnál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt helyeztünk el, melyet vendégeink korlátlanul használhatnak. A vendégtér friss levegőjét legmodernebb technológiával kialakított légtechnikánk biztosítja.

 

  • Az étteremben az asztalok elhelyezését úgy alakítottuk ki, hogy a vendégek legalább 1,5 m orrtávolságra legyenek egymástól. A vendégek távozását követően az asztalokat és a székkarfákat vírusölő hatású fertőtlenítőszerrel tisztítjuk, az abroszt minden vendég után lecseréljük. A teraszokon egyszer használatos papír tányéralátétet használunk.

 

  • A gyakran érintett felületeket szintén vírusölő hatású fertőtlenítőszerrel szükség szerint fertőtlenítjük.

 

  • Kiemelt figyelmet fordítunk az étteremben dolgozó kollégáink személyi higiéniájára is (rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítés).
IMG_9191

KONYHA

  • Kiemelt gondot fordítunk a környezet vírusmentességének a megőrzésére a munkafolyamatok megfelelő szétválasztásával, valamint a kétóránkénti vírusölő hatású fertőtlenítéssel.

 

  • A konyhán dolgozó kollégáink maszkot és egyszer használatos gumikesztyűt viselnek. A területen nagy hatékonyságú mosogatószert, felületfertőtlenítő- és takarítószert, valamint kézfertőtlenítő szert használunk.