+36 30 889 8740 info@oreghalaszfogado.hu

Széchenyi 2020

  •     Kedvezményezett neve: Investergom Kft.
  •     Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés az Investergom Kft.-nél
  •     Támogatás összege: 44 673 520,- Ft
  •     Támogatás mértéke: 55 %
  •     Projekt kezdete: 2021.10.04.
  •     Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.15.
  •     Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03872

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat műszaki tartalmát képezi a vállalkozás 2534 Tát, Fő út 2., hrsz: 109. alatti székhelyének energetikai korszerűsítése.  A fejlesztés keretében a homlokzat, lábazat és a tetőtér ferde tetősíkban és a padlástér utólagos hőszigeteléssel lesz ellátva. Az épület homlokzati nyílászárói kibontásra kerülnek. Ezt követően beépítik az új fa tokos és 3 rétegű nyílászárókat a tervdokumentációnak megfelelően.

Az épület gépészeti rendszereinek kialakításakor törekedtek a lehető leghatékonyabb energiafelhasználásra. A helyiségek fűtését radiátoros alap fűtési rendszerrel tervezik biztosítani. A gépészeti helyiségben kerül elhelyezésre a 2 db kondenzációs gázkazán. Típusa: Vaillant VU 486/5-5 (H-INT II). A tervezett fűtési körök csővezeték anyaga kazánházon belül szabadon szerelt installációs szénacél-cső, padlóban és falhoronyba pedig oxigéndiffúziónak ellenálló műanyag vezeték a szerelési módnak megfelelő szigeteléssel, illetve védelemmel. Az étterem és a konyha kiegyenlített szellőzést kap. A tervek szerint mindkét esetben hő-visszanyerős, DX-es kialakítással. A vezérlést saját automatika biztosítja.

A fióktelep világítási rendszere jelenleg elavult hagyományos fényforrásokkal van megoldva. Ez rendkívül energiapazarló, illetve nem elégíti ki a megvilágításra vonatkozó előírásokat. Cseréjük mindenképpen javasolt, vele együtt megtörténik a rossz állapotú belső elektromos hálózat korszerűsítése is. Ezen tevékenységek mindegyike az energiahatékonyság fokozása érdekében került a projektbe.

A fejlesztés megvalósításával összességében a jelenleg EE, azaz átlagosnál jobb besorolású épület CC, azaz korszerű besorolásúvá válik, a beruházás tehát önmagában is nagymértékben hozzájárul az energiahatékonyság javulásához, az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenéséhez, a megújuló energiát hasznosító berendezések pedig környezettudatos gondolkodást közvetítenek a vállalkozás környezete felé.